CSALÁDDINAMIKA

egyesíti a családszobor és a családállítás módszertanát mindezt ötvözve pszichodramatikus elemekkel.

Családszobor

Családszobor Virginia Satir munkássága nyomán fejlődött nem önálló terápia, de a pár és családterápiás munkának egyik fontos eleme.

A családszobor segítségével jól érzékelhető képet kaphatunk a családi rendszerről, a világossá válnak a változás lehetséges irányai. Megtapasztalhatóvá válik, hogy az egyes változások segítségével megjelenik-e az attól várt siker és érzelmi megynyugvás.

___________________________________________________________________________

Családállítás

Családállítás önmagában nem család vagy párterápia, nem helyettesíti azokat, de jó kiegészítő eszköz azokhoz vagy más terápiás folyamat támogatására.

A módszer a feldolgozott vagy feldolgozatlan lelki élményekből kiindulva próbálja segíteni az egyén harmóniájának újraépülését. A módszer maga arra vállalkozik, hogy láthatóvá tegye egy elakadás, egy tünet valódi okát. Sokszor az élet nem úgy működik, ahogy azt szeretnénk. Fel kell ismernünk, hogy az saját életünk részben olyan külső és belső hatásoknak az eredője, amelyek életünk során érnek minket. B. Hellinger elmélete szerint a vérszerinti rokonság vagy szoros összetartozás létrehoz egy megjeleníthető kapcsolati hálót. Igy a megszemélyesítők által megjelenített családi erőtérben megváltoztatható az, ami az élet(életerő) áramlását akadályozza.

Remény Háza - Szeged Pálfy u 40/B
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el